Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2006 18:52 - ГДБОП, Data.bg, Арсис Консултинг и Интернет Общество в онлайн дискусия за пиратството и торентите
Автор: darhazer Категория: Технологии   
Прочетен: 1925 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Явор Колев, главен експерт по киберпрестъпленията в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, ще вземе участие в онлайн дискусията на Computerworld по проблемите на пиратството, торентите и акциите на ГДБОП срещу индивидуални потребители. В обсъждането ще се включат още Велизар Соколов от Арсис Консултинг, юридически представител на BSA за България, управителят на Data.bg Росен Коларов и Димитър Ганчев, член на УС на Интернет Общество България. Гостите ще отговарят на въпроси на потребителите на 19 май от 14 ч. на Web-адрес: http://chat.idg.bg.

Обсъждането ще протече в рамките на четири дискусионни панела:

Ролята на ГДБОП и Арсис Консултинг/BSA: Има ли право ГДБОП да влиза в домовете на индивидуални потребители? Представляват ли всички индивидуални домашни потребители „организирана престъпност“ и защо? Защо ГДБОП не провежда акции на пл. Славейков, а това се прави от икономическа полиция?

Ролята на торентите: Защо досега няма акция при собствениците на arenabg.com? Какво ще се случи с data.bg, torrents-bg.com, bubu.to, torrents.find-bg.com? Правят ли порталите като data.bg каквото и да било за ограничаване на разпространението на нелицензирано съдържание?

Неясни въпроси: Наказуеми ли са вестниците, разпространяващи дискове с филми? Защо домашните на потребители биват изземвани компютрите, а в ДА нелегалното съдържание се унищожава моментално – това не е ли унищожаване на доказателство?

За подходите на правоносителите: Неотдавна българска фирма, официален дистрибутор на западен CAD софтуер, разработи промоционална програма, предоставяща за легалните потребители голяма „библиотека“ от готови проектирани елементи; от фирмата скоро отчетоха огромен скок в броя на потребителите, пожелали да лицензират софтуера си. Защо другите фирми правоносители не предприемат действия да провокират потребителите си да ползват лицензни продукти, а вместо това ги заплашват? Защо фирмите разчитат полицията да преследва нарушителите, а не завеждат съдебни дела срещу лицата, за които смятат, че са нарушили правата им (авторски, изключителни за разпространение и т.н.)?

Източник: IDG


Тагове:   BG,   онлайн,   общество,   дискусия,


Гласувай:
0



1. анонимен - майтап голям
18.05.2006 19:42
Явор Колев бил експерт - смех, смех...
Тоя гъза си не може да намери без карта.
цитирай
2. анонимен - mi to
18.05.2006 22:37
tochno ot takiva eksperti da te e strah nai mnogo, mogat da napravqt kakvo li ne. kato edin deto po televiziqta tvyrdeshe che VSICHKO svaleno ot internet e narushenie
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: darhazer
Категория: Технологии
Прочетен: 92640
Постинги: 61
Коментари: 55
Гласове: 57
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930